Boktips för regniga dagar

Regnet faller ner utanför fönstret och det läge att plocka fram en god bok att läsa. Antagligen tar du fram telefonen för att ladda ner den senaste thrillern eller något annat på topplistan.

Papper ger ro

Men visste du att det faktiskt är mer rogivande för själen att läsa en bok på papper? Forskning visar att med mindre störande moment som finns i samband med din läsning så njuter du bättre av boken. Dessutom läser du snabbare och förstår mer vid läsning på just papper.

Ljudböcker har blivit allt mer populära de senaste åren med många aktörer som slåss om lyssnarna. Men för alla de som bara läser ett par böcker om året är det ett dyrt sätt att konsumera på.

Tryckta boken mest miljövänlig

Papper som böcker trycks på blir nu också allt mer miljövänligt – till exempel så kommer det papper gjort av hampa som är en växt som odlas med väldigt låg miljöpåverkan. Det var faktiskt först på 1900-talet som vi började tillverka papper av träd.

Att läsa en bok på papper – som allt som oftast finns lätt tillgänglig i bokhyllan hemma – är både enklare, billigare och mer miljövänligt. För handen på hjärtat – visst finns det en bok eller två hemma som du inte har läst.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *