Inredning som aldrig går ur tiden

Det som är mycket som trender inom inredning men något som aldrig går ur tiden är klassisk inredning. Faktum är att det trendar lite de senaste åren med platsbyggda bokhyllor och sekelskifte. 

Men vad är klassisk inredning?

Klassisk inredning är en stil som har funnits i årtionden och som fortfarande är populär idag. Den innehåller olika stilar från förr och nu, såsom viktoriansk, edvardiansk, konst och hantverk och mer. Klassisk inredning består vanligtvis av dämpade färger och texturer som ofta används för att skapa en hemtrevlig känsla.

Nyckeln till att använda klassisk inredning i ditt hem är att hitta bitar som är tidlösa och som kommer att stå emot tidens tand.Ordet ”klassiker” används ofta för att beskriva det bästa av allt. Det är en term som har använts för att beskriva arkitektur, design och till och med mat. Definitionen av klassiker är svår att fastställa eftersom den kan appliceras på saker som är gamla eller nya, men den har alltid en tidlös.

Idag köper vi inte lika mycket klassisk inredning utan det är mer designmöbler som är det nya moderna. Design möbler har ett bra andrahandsvärde och är på sitt vis klassiska. En designklassiker är tidlös men kostar lite mer. Många inredningsföretag inspireras av kända designermärken och skapar sin version. Precis som med mode, det som går på catwalk är sällan det som bärs till vardags, del för att många plagg ser ut som konst men också för att det skulle kosta för mycket. 

Att inreda klassisk sparar en hel del pengar på sikt, initialt kan det kosta lite mer om man väljer inredning av god kvalitet men dess tidlöshet gör att du kan ha det till det går sönder eller ärvs av nästa generation. Med rätt möbelvård och omvårdnad kan möbler hålla i en evighet. På slott och herrgårdar är det inrett mycket i Gustaviansk stil. 

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *