Contract for Differences CFD – Översikt

Ett kontrakt om skillnad eller CFD är ett kontrakt mellan en köpare och en säljare som säger att köparen måste betala säljaren skillnaden mellan det aktuella värdet av en tillgång och dess värde vid avtalstillfället. CFD trading kommer att tillåta handlare och investerare att dra nytta av prisrörelser utan att äga de underliggande tillgångarna.

Värdet av ett CFD-kontrakt tar endast hänsyn till prisförändringen mellan handelns inträde och utträde.

Kontrakt för differenshandel gör det möjligt för handlaren att spekulera på OTC-marknader eller OTC-marknader i underliggande finansiella tillgångar (instrument) såsom aktier, index, råvaror, valutor och statsobligationer.

CFD Trading – hur det fungerar

Att handla med CFD:er ger en handlare möjlighet att tjäna pengar om en marknad rör sig uppåt eller nedåt. Handel med CFD:er är ett flexibelt alternativ till traditionell handel, vilket ger en handlare flexibiliteten att handla på priset på en tillgång snarare än att köpa tillgången själv.

Genom att inte äga den underliggande tillgången kan handlaren dra nytta av att underliggande marknader stiger i pris såväl som de faller i pris.

Med CFD:er tillåts handlare handla från ett handelskonto på priserna på olika underliggande tillgångar, som aktier, valutor, index och råvaror som olja eller guld. Varje CFD har ett köppris (begär- eller säljpris) och säljpris (köppris), baserat på priset på den underliggande tillgången.

Om det finns en förväntan om att priset på den underliggande tillgången kommer att stiga kommer handlaren att köpa. Detta kallas ”going long” (även kallat ”en lång handel” eller en ”lång position”), vilket betyder att köpa en CFD för att sälja i ett senare skede.

CFD:er långa vs korta marknadspositioner – förklaras

CFD:s långa position

En lång position innebär att näringsidkaren förväntar sig att värdepapperet eller tillgången i fråga kommer att öka.

Till exempel:

Handlaren tar en position i lager ABC handlar på $10 och handlaren förväntar sig en ökning. Handlaren har $10 000 och den initiala marginalen är 10%, det motsvarar att köpa 10 000 aktier. Låt oss anta att aktiekursen på två veckor ökar till 5,10 $ vid CFD-slutet. Detta innebär att handlaren kommer att ha tjänat 1 000 USD.

CFD:s korta position

I fallet med en kort position förväntar sig handlaren att värdet på värdepapperet, indexet, varan eller valutan i fråga kommer att minska.

Till exempel:

ABC-aktien handlas till $10 och en minskning förväntas. Om investeringen är $10 000 i finansiering och marginalen initialt är 10%, för att få en vinst kommer handlaren att behöva sälja aktierna och sedan återköpa aktierna senare. Handlaren kommer att sälja 10 000 aktier.

Förutsatt att aktien minskar till 9,75 $ på ett par veckor, är de 10% täckta och aktien har deprecierats. Denna gång kommer handlaren att tjäna $2 500 i vinst.

Hur man blir en framgångsrik CFD-handlare

CFD-handel har blivit en allt mer populär investeringsstil. Att bli en framgångsrik handlare kräver hårt arbete, beslutsamhet och ett förnuftigt och rimligt tillvägagångssätt.

10 viktiga grunder – Hur man handla CFDs framgångsrikt

Bli informerad

Ett av de vanligaste misstagen som nya handlare gör är att gå in i CFD-handel oinformerad. Att läsa några ämnesrelaterade blogginlägg leder inte till framgång. Nyckeln till att bli framgångsrik på CFD-handel är i självutbildning som erhållits i förväg. Registrera dig med en plattform som erbjuder ett demokonto för att öva affärer innan du använder en enda cent. Kom ihåg att att lära sig handla är också en pågående process.

Hitta rätt handelsplattform

Plattformen en handlare väljer är viktig av många anledningar. Handlare bör titta på alla kostnader som är involverade i affärerna, inklusive hur lätt det är att ta ut pengar. Se hur säker plattformen är och om plattformen erbjuder vänlig hjälp och råd. Många mäklare erbjuder ett brett utbud av marknader för CFD-handel, artiklar och instruktionsvideor.

Ha en handelsplan

Som en del av självutbildning i CFD-handel, skapas en handelsplan. Det kommer att styra affärer och hjälpa handlaren att bestämma vad han ska göra vid vilken tidpunkt. En handelsplan kommer att täcka allt från vilka marknader som ska handlas, stoppa förluster till på plats och hur man skyddar kapital. En handelsplan kommer att utvecklas tillsammans med handlarens handelsupplevelse.

Ha tålamod

Handlare som går in i CFD-handel för snabbt kommer att sluta spränga sitt kapital och har inget kvar att handla. Ha tålamod och ta det långsamt. Börja med att göra gradvisa små vinster som ökar.

Diversifiera

När en handlare får kläm på en tillgång kan de börja noggrant diversifiera. Om en marknad får en stor träff kommer handlaren inte känna slaget lika mycket. Lär dig om nya tillgångar och marknader och följ en handelsplan.

Bli inte girig

Framgångsrika handlare uppskattar farorna när det kommer till handel, och det inkluderar att bli för girig. Framgångsrik handel handlar om balans, inte risktagande. Slow and Steady kommer att vinna loppet.

Välj en handelsstil

Handelsstilar definieras av tidshorisonter och hur länge positioner hålls. Ett val av stil beror till stor del på handlarens personlighet, deras uppmärksamhetsförmåga och hur intensiva de vill att deras handelssessioner ska vara.

Använd stop-loss-order

Handlare måste se till att begränsa sin nackdel genom att använda sig av stop-loss-order.

Använd ett demokonto

Som med all form av handel är ett demokonto ett måste. Ett demokonto tillåter handlaren att öva handel i simulerade livehandelsförhållanden – en riskfri miljö.

Minska förluster

Jaga inte förluster! Ta bort det känslomässiga inslaget av CFD-handel genom att hålla fast vid strategin. Sätt regler och håll dig till dem.

CFD Analys

Teknisk analys i CFD-handel hänvisar till studiet av historiska data och diagram för att handlaren ska kunna göra utbildade affärer. Teknisk analys utgör också grunden för olika automatiserade handelslösningar. Valutahandlare bör dock notera att tidigare resultat inte alltid är en tillförlitlig vägledning för framtida resultat.

Det finns tre grundläggande typer av trender:

  • Kortsiktigt
  • Medellång sikt
  • Långsiktigt

För det första måste handlaren bestämma vilken typ av handlare/investerare de är och om de vill ha positioner under lång tid eller köpa och sälja snabbt. Detta beslut kommer att avgöra vilka handelsdiagram som används.

Nackdelar med CFD Trading

Varför CFD-handlare förlorar pengar. Som med alla former av handel finns det många fördelar med CFD-handel. En investerare måste dock se till att de är fullt medvetna om alla risker som är involverade vid handel med finansiella derivat. Handel med marginal kommer att göra det möjligt för investerare att öppna en CFD-position på marknaden med en mindre initial insättning. En mindre initial insättning kommer dock också att medföra en viss risknivå.

Om en näringsidkare går in på marknaden med lite kapital som ännu är överskattat, kan även de minsta prisrörelser potentiellt utplåna hela sin investering.

Dessutom, om positioner lämnas öppna under längre perioder utan effektiv hantering, kan kostnader ackumuleras över tiden. Investerare bör vara medvetna om extra kostnader, såsom övernattningsswappar.

Fördelar med CFD Trading

CFD-handlare kan spekulera på både stigande och fallande marknader, vilket i sin tur ger dem fler handelsmöjligheter. Vinst kan göras på att köpa eller sälja kontrakt för skillnad på ett brett utbud av finansiella instrument. CFD-handlare kan gå både långa och korta, samt köpa eller sälja sina positioner.

Från ett enda handelskonto kommer handlare att ha tillgång till Contracts for Difference på valutakurser, aktier, index, spotmetaller, råvaror, obligationer och ETF:er.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *