Om oss

Välkommen till Borgholm Vädergruppen!

Här på Borgholm Vädergruppen är vi ett team av passionerade meteorologer som ägnar vår tid åt att noga övervaka och analysera vädret i Borgholm och dess omgivning. Vår kärlek till vetenskapen om atmosfären och vår fascination av Ölands unika klimat har fört oss samman.

Vår Historia

Borgholm Vädergruppen grundades 2010 av en trio av väderentusiaster, som snabbt insåg behovet av en lokal väderbevakningstjänst särskilt anpassad för Borgholms särpräglade klimat. Sedan dess har vi växt till ett team av över tio dedikerade meteorologer som varje dag arbetar för att ge dig den mest exakta och uppdaterade väderinformationen.

Varför Borgholm?

Öland, och i synnerhet Borgholm, har ett fascinerande vädersystem. Med Östersjön på ena sidan och Kalmarsund på den andra, är Borgholm hem till några unika väderfenomen som kräver en expertblick. Vår placering här är inte bara strategisk, utan även en hyllning till regionens skönhet och dess dynamiska vädermönster.

Vårt Uppdrag

Vår mission är trefaldig:

  1. Förse samhället med korrekt och aktuell väderinformation: Genom vårt nätverk av väderstationer runt Borgholm samlar vi data i realtid för att ge dig de mest aktuella väderuppdateringarna.
  2. Utbilda allmänheten: Vi tror på att dela vår passion för meteorologi. Genom workshops, skolbesök och publika föredrag strävar vi efter att utbilda allmänheten om vädrets underverk och dess påverkan på vårt dagliga liv.
  3. Forska för framtiden: Vi samarbetar med universitet och forskningsinstitutioner för att bidra till det globala kunskapsfältet inom meteorologi. Genom vår forskning hoppas vi bättre förstå och förutsäga klimatförändringarnas effekter på vår region.

Träffa Teamet

Bakom varje väderprognos och rapport står vårt fantastiska team av experter. Från stormjägare till klimatanalytiker, varje medlem av vårt team bidrar med sin unika expertis för att göra Borgholm Vädergruppen till den framstående institution den är idag. Besök vår team-sida för att lära känna varje medlem lite närmare!

Tack för att du besöker oss!

Ditt intresse för vårt arbete driver oss att ständigt förbättras. Oavsett om du är här för att kolla dagens väder, boka en workshop eller bara lära dig mer om meteorologi, välkommen till Borgholm Vädergruppen – där himlen aldrig är gränsen!

Kontakta oss på info@väderborgholm.se